Kalendář akcí

V průběhu školního roku pořádáme ve škole pro děti, rodiče i pedagogy řadu slavností, výletů, exkurzí, výukových projektů, divadelních a hudebních vystoupení a dalších akcí.

Předběžný plán akcí najdete zde. Tento plán se může v průběhu roku mírně měnit. Přesný termín vždy najdete v přehledu pozvánek níže.

Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Rytířská slavnost

23. května 2022 06:00 20:00

Tento víkend čeká na chlapce a dívky ze 7. D rytířská cesta. Jedná se o skutečnou cestu, kterou prožijí, jak fyzicky, tak po duševní stránce. Na chlapce čeká cca 42 km, na dívky asi polovic. Kromě vlastní náročnosti trasy, budou děti překonávat i různé překážky. Čeká na ně přechod přes propast nebo brodění přes Berounku. Náročná trasa symbolizuje cestu, kterou děti procházejí v tomto věku dospívání uvnitř. O tématech dospívání si budou děti v průběhu cesty také povídat v rámci chlapeckých a dívčích diskuzních kruhů.

V průběhu několikadenní cesty přírodou děti budou postupně poznávat a cvičit řadu schopností a kompetencí, které budou v dospělosti potřebovat. Budou muset být schopné za sebe převzít odpovědnost a do velké míry se postarat sami o sebe. Vždyť vše potřebné si ponesou na vlastních zádech. Budou muset být schopni pracovat samostatně, ale i spolupracovat s ostatními, aby zvládly překonat překážky na cestě.

Po cestě na děti čeká Rytířská slavnost na hradě Točník. Zde budou moci prožité a zvědoměné rytířské ctnosti prokázat při zkouškách ve slově, tanci, boji a hudbě.

Věříme, že to děti zvládnou. Těšíme se, že mezi námi příští týden přivítáme nové rytířky a rytíře.